Nyitva tartás : hétfőtől - péntekig 7:30-19:00, Szombaton 7:30-12:00
  Tel : +36 77 581 029

A magnéziumhiány jelei – így pótolja!

A magnézium az emberi sejtek belsejének második legnagyobb koncentrációban megtalálható pozitív töltésű ionja, jelentőségét tekintve azonban a szervezet legfontosabb fémionjának tekinthető.

A magnézium a sejtek ionegyensúlyának fenntartásához nélkülözhetetlen, a táplálékkal a szervezetbe jutva a sejtek közötti térből szívódik fel. Magnéziumra van szükség a sejtek folyamatait végző több mint 300 enzim működéséhez és a sejtek kiegyensúlyozott energetikájának biztosításához is. A magnézium az egészséges anyagcsere-folyamatok működtetésében is közreműködik, és a DNS, az örökítő anyag szerkezetét is stabilizálhatja.  Sőt, a legalapvetőbb folyamatokon túl szerepe van a vázizom, a szívizom és az anyaméh izmainak a működésében is. Továbbá hatással van a véralvadásra, mérsékli a vérzsír szinteket, a vérnyomást, a szívfrekvenciát.

A magnézium-hiány jelei

A magnézium antistressz hatása sokak számára ismert, pótlása enyhítheti a stressz kellemetlen tüneteit. A lábikragörcsökre és egyéb izomgörcsökre szintén előnyös hatása van. Számos betegség kialakulásában szerepet játszhat például a magas vérnyomás és bizonyos ritmuszavarok. A magnéziumhiány szerepét a migrénes fejfájásokban is kimutatták, a pótlása gátolhatja a migrénes roham kialakulását.

A várandósság idején és szoptatás alatt adott magnézium-pótlásnak szintén nagy jelentősége van. Jó néhány klinikai vizsgálat igazolta a magnézium-pótlás szerepét a koraszülés és vetélés megelőzésében is.